HABER

Meclise İki Ayrı Kanun Teklifi Gidiyor.

Mahmut Yetim'in hazırladığı kanun teklifi meclise sunuldu.

Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi, 22 Haziran 2021 tarihinde Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Kanununun Anayasanın 7. ve 135. maddelerine aykırılık taşıdığı gerekçesiyle iptal etmiş olduğu maddelerin yeniden düzenlenmesi adına, TBMM’ ine dokuz ay süre tanımıştır.

Bu süre zarfında, Birlik Yöneticileri kanun çalımlarını hızlandırmış, metin haline getirmiş Kanun tekliflerini meclise sunmuştur. Ancak, Meclisin yoğunluğu sebebiyle sunulan Kanun teklifi, verilmiş olan dokuz aylık süreçte maalesef yürürlüğe girmemiştir. Birlik Yöneticileri sürecin işlerliğini devam ettirebilmek için 20. Mart tarihinde Olağanüstü Genel kurulunu gerçekleştirmiştir. Bu Genel Kurulda yeni bir yönetmelik ve deontoloji tüzüğü Genel Kuruldan geçirmiş ve yayınlanması için Resmî Gazeteye gönderilmiştir. Yönetmeliğin ve deontoloji tüzüğünün yayınlanması beklenmektedir.

Birlik Yöneticilerinin bu girişimleri devam ederken, son günlerde, sektörün anlam vermekte güçlük çektiği yeni gelişmelere şahit olmaktadır.

Yayınlamış olduğumuz haberimizde de okunacağınız gibi Odaların ve Birliğin kuruluşunda emeği olan, aynı zamanda kurucu Başkanlığını da üstlenen Sn. Mahmut YETİM’ in hemşerisi olan, CHP Adıyaman milletvekili aynı zamanda TBMM Başkanlık Divan Üyesi olan, Avukat Abdurrahman TUTDERE aracılığı ile yeni bir Kanun teklifi sunmuştur.

Burada Optisyen ve Gözlükçülerin sorusu, 22. Oda yöneticisi ve Birlik Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri yoğun bir şekilde bu çalışmaları sürdürürken, Yönetim Kurulu Üyeleri ile iletişime geçmeden herhangi bir meslektaşın Kanun teklifi sunması etik bir davranış mıdır? O zaman Birlik niçin kurulmuştur ? Birlik Merkez Yönetimi neden görmezden gelinmektedir ?

Sayın Mahmut Yetim’in gerekçeleri ile açıklamasını bekliyoruz.

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu