HABERSEKTÖREL YENİLİKLERUncategorized

Opak Lens Franchising Dönemi Başlıyor.

Opak Lens, optik ekosistemine “franchising” iş modelini sunuyor.

Opak Lens, franchising sistemine geçiyor

Şirketin yeni franchising sisteminin detayları bir lansman toplantısı ile açıklanacak. Lansman, 18 Kasım Cuma günü WOW Istanbul Hotel’de gerçekleştirilecek.

Opak Lens, 1 Ekim 2022 tarihinde yeni iş modeli franchising sistemine geçiş yapacağını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, franchising sistemine ilişkin operasyonun şirket merkezinde oluşturulan özel bir ekip tarafından yürütüldüğü belirtilerek, “Bölge yöneticilerimiz ve satış temsilcilerimizin konu hakkında fazla bilgisi bulunmamaktadır. 2022 Silmo İstanbul Optik Fuarı’nda franchising sistemi ile ilgili bir lansman organize edilecek ve bütün sorular cevaplandırılacaktır.” denildi.

Lansman 18 Kasım’da!

Opak Lens’in lansmanı 18 Kasım Cuma günü WOW Istanbul Hotel’de yapılacak. Lansmana katılım sınırlı sayıda tutuldu. Bu sebeple lansmana katılmak isteyen sektör mensuplarının aşağıdaki linkte bulunan formu doldurarak, kayıt yaptırmaları gerekiyor. Formu dolduranlar arasından her şube için 5 aday belirlenecek ve başvuru sırasına göre lansmana katılım sağlanacak. Tüm şubeler için yeterli sayıda talep toplandıktan sonra başvurular kapanacak ve Optik Gazete’den duyurulacak.

Lansmana kayıt için tıklayın: https://www.optikgazete.com/gundem/opak-lens-franchising-lansmani-katilim-icin-son-100-kisi-h6792.html

Erol Harbi: Opak Lens’in depolarını yerel optiklere devredeceğiz

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi, yeni iş modelinin amacının, “Opak Lens’in depolarını franchising yöntemi ile bulunduğu bölgelerdeki yerel bağımsız optiklere veya yerli yatırımcılara devrederek bölgesel bloklar oluşturmak” olarak özetledi. Erol Harbi, konuya ilişkin Optik Gazete’de yayımlanan makalesinde şu bilgileri paylaştı:

“2022 yılı itibarıyla ülkemizde 8 bin civarında bağımsız optisyenlik müessesesi ve 500 civarında yabancı zincir optik mağazası olduğunu görüyoruz. Beş yüz civarında olan bu yabancı zincirlerin aynı zamanda da cam ve çerçeve üretimi alanında da Türkiye’de faaliyet gösteren firmaları bulunmaktadır. Yani dünyada neredeyse tekel olmuş cam üreticisi, çerçeve üreticisi ve pazarlamacısı aynı zamanda perakende optik mağazalar açarak ülkemizde de 8 bin bağımsız optiğe rakip olmuş durumdadır. Satın almalarla büyüyen bu yapı nedeniyle aslında yerli ve milli olan optik mağazalarımız da yavaş yavaş yabancı sermayenin eline geçmektedir. Ayrıca, perakende franchising sistemi ile güçlerine güç katmaktadırlar.”

Harbi, şöyle devam etti: “Opak Lens olarak Türkiye’deki büyük üretici firmalarla pazarlık ederek, depolarımızdaki ürün gamlarını optiklerin ihtiyaçlarına göre dizayn ederek, yabancı zincir mağazaların küresel iş birliklerinden doğan indirimleriyle rekabet edecek fiyat ve hıza ulaştık. Bu rekabetçi fiyatları bağımsız optiklerin yararına sunarak, onların yabancı zincirlerle rekabet edebilmesini sağladık. Bir yandan da hiç ara vermeden sürekli yasal olmayan internetten online kontak lens satışları ile mücadele ettik, engellemeye çalıştık ve internette online kontak lens satışının büyümesini durdurduk.”

“İş modelimiz hayali hedeflere dayanmamaktadır”

“Yeni bir iş modeline geçişimizin müjdesini vermek istiyorum.” diyen Harbi, “Bizim iş modelimiz hayali hedeflere dayanmamaktadır. Önerdiğimiz sistem hali hazırda mevcut olan ve gerçek verilerle çalışan kârlı bir işletmenin, markasıyla birlikte yerel yönetime yönlendirilmesiyle devam edecek olan bir sistemdir. Ve doğru kişiler ile yapılan iş birliğinde daha fazla iş üretme modelidir. Bu modelin bir adı olmadığı için bundan sonra biz sisteme ‘franchising’ diyeceğiz.”

Erol Harbi, yeni sistemle bağımsız optiklerin kazançları artacağını; daha ucuza gözlük tedarik etme şansına sahip olacaklarını; sektöre birlik beraberlik ruhu kazandıracağını da sözlerine ekledi.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu